Automobilizam

Kako smo savladali najvišu dinu na svetu – “Auto Bild” u Namibiji

0

Dina 7 sa 383 metra visine je najviša dina na svetu, smeštena na sedam kilometara od Valvis Beja, najposećenije turističke atrakcije u Namibiji. Upravo tu, u nepreglednom moru peska, u sred pustinje Namib, trenutno se nalazi ekipa “Auto Bilda”.

 699700_hajlaksdune-7_ff

Deo smo velike ekspedicije koja u Africi testira novu generaciju “Tojota hajlaksa”, a nakon jučerašnje vožnje u ekstremnim uslovima, po kamenjaru i brdima, danas smo se našli u još neobičnijim uslovima.

Put preko Valvis Beja, predivne luke, nas je doveo do Dine 7. Kažu da se ovde nalazi pesak star i do pet miliona godina koje je na kopno sa okeana naneo vetar.

Termometar pokazuje 38 stepeni, ali osećaj je kao da je 50. Zato smo se trudili da što manje izlazimo iz prilično udobnog “hajlaksa”.

Vožnju po dini je prilično teško opisati. Stalno nailazite na uzvišenja prekrivena peskom koji vetar neprestano raznosi a čini se kao da preprekama nema kraja. Nigde unaokolo nema ničeg, naseobina, pa čak ni usamljenih kuća.

 

Što se nastavka naše ekspedicije tiče dan ćemo završiti u Svakopmundu, gradu na obali Atlantskog okeana, tu nas čeka odmor i predah.

blic

ZVEZDA POBJEDOM ZATVORILA BLISTAVU SEZONU! Spektakl za pamćenje pred 40.000 navijača! (FOTO) (VIDEO)

Previous article

Novi Reno Senik – sve je u šarmu!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.