Kako će izgledati svijet 2116 godine?

Ogromni neboderi, podvodni gradovi i kuće iz 3D “štampača” biće stvarnost za svega 100 godina. Tako barem piše u izvještaju “SmartThings Future Livig” koji je naručila firma SmartThings, a u čijoj izradi je učestvovala grupa naučnika i futurologa.

future_city_matte_paint_by_ipranawake-d49w88e

Stručnjaci, među kojima su i arhitekti i urbanisti, predstavili su ” gradove-balone” koji bi se trebalo da se nalaze pod morem, a misle da će lični dronovi postati prevozno sredstvo.

Dr Megi Edernin Pokok napisala je u izvještaju: “Naši današnji životi su gotovo neprepoznatljivi ako ih uporedite s onima od prije sto godina. Internet je u potpunosti promijenio našu komunikaciju, način učenja i kako kontrolišemo živote. Prije 10 godina, tehnologija poput SmartThings bi bila nezamisliva, a danas nam ovakav razvoj omogućuje da nadgledamo, kontrolišemo i osiguramo svoj životni prostor uz pomoć jednog dodira pametnog telefona”.

U izvještaju stoji da ćemo u budućnosti moći da štampamo namještaji, ali i čitave kuće. Svi će imati virtuelne poslovne sastanke uz pomoć holograma, a ljudi će moći da “štampaju” čak i hranu.

Predviđa se kolonizacija Mjeseca i Marsa, kao i svakodnevni putevi u svemir.

Šta vi mislite – kako će izgledati svijet za 100 godina?

EXPRESS.HR