Još nekoliko dana kiša pa stabilizacija vremena

Nestabilno vrijeme s lokalnom kišom i pljuskovi s grmljavinom pratiće nas sve do kraja ove sedmice, a uz takvo nestabilno vrijeme malo će se sniziti i dnevne temperature, ali samo za koji stepen, kazali su meteorolozi.

“Od petka se očekuje postepena stabilizacija vremena”, kazao je za “Nezavisne” Draško Rudan, dežurni meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS.

Prema njegovim riječima, za dane vikenda i početak naredne sedmice očekuje se toplije vrijeme i stabilizacija vremena, a dnevne temeprature će dostizati i do 30 stepeni.

“Kraj maja i početak juna donosi nam temerature koje su karakterisnične za to doba godine, ali je još rano govoriti kakvo nas ljeto očekuje”, dodao je Rudan.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda kažu da se u narednim danima očekuje nestabilno vrijeme širom BiH, koje će biti praćeno pljuskovima u poslijepodnevnim satima, s tim da će temperature biti prave proljećne.

“U petak i subotu će biti oblačno, a nešto pljuskova se može očekivati samo poslije podne”, kazali su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

“Mnogo stabilnije vrijeme nas očekuje od ponedjeljka iduće sedmice, a temperature će biti i do 30 stepeni”, ističu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda i dodaju da je još rano davati prognoze kakvo nas ljeto očekuje.

nezavisne