BalkanNovosti

Još jedan Srbin nastradao na Malti: Mladi sportista se udavio u moru!

0

Nikola Stojanović (29), igrač američkog fudbala iz Srbije, udavio se u moru na Malti prošlog utorka, kada je, prema pisanju tamošnjih medija, pokušao da se popne na jedan čamac u marini.

Kako navode lokalni mediji, Stojanović je samo sat vremena prije tragedije viđen u istoj marini, ali u pratnji policije. Pretpostavlja se da je mladić bio pod dejstvom alkohola, prenose mediji, ne navodeći više detalja o ovom slučaju.

Od Stojanovića, “Kiselog”, kako su ga zvali, na svom sajtu oprostio se i beogradski klub američkog fudbala “Blue Dragons”.

“Nikola je svim svojim srcem živio za fudbal, zajedno sa nama, rame uz rame, branio je jarde na poziciji defanzivnog beka. Volio je ovaj sport kako na terenu tako i van njega. Posvećen pisanju zalagao se da prenese svu svoju ljubav prema fudbalu kroz našu stranicu koju je vodio, i na kojoj je pisao. Napustio nas je prepoznatljiv osmjeh u timu, koji je uvijek bio spreman da uveseli pomogne i učini sve da tim napreduje. Borio se da uzdigne naš tim.”, piše, između ostalog, u saopštenju kluba.

Kako navode na sajtu posvećenom ovom sportu www.americanfootballinternational.com, Stojanović se američkim fudbalom bavio i na Malti, gdje se preselio u julu 2017.

“Bio je jedan od najboljih evropskih igrača američkog fudbala na toj poziciji. Zaista će nam nedostajati”, rekao je trener “Blue Dragonsa” Džejms Fajed.

Ovo nije prvi put ove godine da državljani Srbije stradaju na Malti. Podsjetimo, u aprilu 2017. Novosađanin Marko Ivezić Grba pronađen je mrtav u moru nakon pada sa litice.

Malteška policija otvorila je istragu nakon što je intervetna jedinica zatekla njegovo tijelo u vodi 4. aprila u prijepodnevnim satima, a nedaleko su pronađene i njegove stvari.

Na mjestu pada je zatečena i lokva krvi, a kako su prenijeli malteški mediji on je pao sa litice visoke nekoliko metara na kamen u neposrednoj blizini obale. Nakon njegove smrti otvorena je istraga pošto su postojale sumnje da se radi o ubistvu.

Takođe, prije četiri godine na Malti je pronađeno tijelo takođe Novosađanina Đorđa Matijevića za kog se vjeruje da je pao sa solitera, ali slučaj nikada do kraja nije razjašnjen.

(Blic)

Google “objavio rat” RT i Sputniku

Previous article

Preljuba sve više, a većina ih počinje na jednom mjestu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan