NovostiRS/BiH

Jeste li vidjeli ovog čovjeka: Ukrao automobil rent-a-car agencije i rastura lažni novac (FOTO)

0

MUP Tuzlanskog kantona traga za kradljivcem i prevarantom koji je iz rent-a-car agencije “Dalton” u Tuzli iznajmio Škodu Octaviju, a potom je nije vratio, saznaje Faktor.

Muškarac sa ličnim dokumentima na ime Massimiliano Lenkowicz došao je u našu poslovnicu 14. decembra. Na uvid je predao lične dokumente, platio najam automobila i iznajmio vozilo do 18. decembra do 14 sati. Automobil nakon toga nije vratio i mi smo obavijestili policiju – potvrdio je za Faktor Denis Hamustafić, vlasnik rent-a-car agencije “Dalton”.

Hamustafić je također nezvanično saznao, a o tome je obavijestio i policiju, da spomenuta osoba posjeduje i veću količinu falsfikovanog novca koji mjenja u sitnije apoene, obilazi javna mjesta i traži načine za različite prevare.

– Postoji prijava o krađi automobila iz rent-a-car agencije koja je zaprimljena u Policijskoj stanici Istok. Pokrenute su provjere i radi se na pronalasku automobila – rekao je za Faktor portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Vlasnik agencije “Dalton” navodi da Lenkowicz ne priča ni jedan jezik osim italijanskog, ali se koristi prevodiocem koji je navodno njegov poslovni partner.

– Posljednje lokacije gdje je viđen su Međunarodni aerodrom Tuzla, hotel “Tuzla” i centralni dio grada gdje je poslovnica “Daltona” – kaže Hamustafić.

On apeluje na sve one koji primijete ovog prevaranta da budu oprezni, te da obavijeste policiju ili se jave rent-a-car agenciji “Dalton”.

Izvor: Faktor.ba

35 UDARACA ČEKIĆEM U GLAVU: Srbin u Njemačkoj ubio bivšu ženu pa sebi zario nož u grudi

Previous article

Kako beskućnici preživljavaju zimske dane: Ostavljen na ulici sa devet godina i spavao u grmlju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti