PrnjavorVijesti

JAPANSKO SAVRŠENSTVO U PRAKSI – Prnjavorčani u hramu džudo sporta u Tokiju

0

Životni san,koji prati svakog džudistu,da posjeti hram ovog sporta,u Tokiju,ostvarili su trojica Prnjavorčana,iz kluba „Soko M“.Proveli su 7 dana u Džudo institutu „Kodokan“,gdje su pratili treninge i prisustvovali seminarima.

dzudo-26-juna-milijas-desno-leburic-i-radojkovic-640x360

“Impresije su zaista veličanstvene,jer smo vidjeli mnogo toga s čim se do sada nismo sretali.Pratili smo treninge,saznali mnogo korisnih stvari i upoznali način rada,koji je makar i djelimično primjenljiv i na našim prostorima.O japanskoj preciznosti i savršenstvu,kada je trening,ali i svi segmenti života, u pitanju,suvišno je i govoriti,kaže trener prnjavorskog kluba,Živko Milijaš, džudo majstor crnog pojasa,treći dan.

Prnjavorčani su posjetili i grob Džigoro Kana,utemeljivača džudo sporta,borilačke veštine koja je praktično zaživela 1882.godine,a mnogo impresivnih sadržaja vidjeli su i u biblioteci i muzeju ,kao i Institutu „Kodokan“.

Sa Milijašem su bili i članovi rukovodstva prnjavorskog kluba,Milan Leburić i Aleksandar Radojković,koji su takođe oduševljeni boravkom u Tokiju.Delegacija iz Prnjavora pozvala je Japance kao goste na petom Ljetnom džudo kampu,koji će u ovom gradu biti organizovan u prvoj polovini avgusta,o čemu će se Japanci izjasniti do sredine narednog mjeseca. /Radio Prnjavor/

Mladić iz automatske puške pucao po ulicama

Previous article

Ana i Švajni prvi put zajedno na crvenom tepihu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor