Japanski mediji o smrti Davida

BUDI SE (DALEKI) ISTOK I ZAPAD: Priča o stradanju Davida više zanima Japance nego Dodikove medijske poslušnike!

Priča o tragičnom stradanju mladića Davida Dragičevića u Banjaluci i herojska borba njegovog oca Davora, porodice i grupe Pravda za Davida da otkriju istinu, obišla je cijeli svijet i stigla čak do Zemlje izlazećeg sunca.

Jedan japanski novinar, iz redakcije  najtiražnijeg dnevnog lista u dalekom Tokiju, došao je u Banjaluku kako bi saznao šta se događa i o tome obavijestio Japance.

Kao i svaki dolazak u Banjaluku poslednjih mjeseci, i sinoć sam ostao duže kako bi čuo nove poruke i prisustvovao skupu grupe Pravda za Davida. Primijetio sam japanskog novinara, i u razgovoru saznao da je došao sa drugog kraja svijeta kako bi prenio svojim sugrađanima istinu o dešavanjima u Banjaluci.

Pomislih kako je čudno da Japanac leti cijeli dan i pređe nekoliko hiljada kilometara kako bi iz prve ruke saznao istinu, a nekim našim urednicima i novinarima režimskih medija je teško da pređu nekoliko stotina metara i saznaju šta se događa.

Paradoks je da će Japanci čitati istinu i imati pouzdanije i preciznije informacije o tragičnom događaju, nego šta će o svemu čuti malobrojni preostali gledaoci RTRS-a, ATV-a, SRNE, Glasa Srpske.

Srbija nije još stigla do Tokija, ali istina i pravda hoće uskoro. Nama nažalost ostaje da još malo vremena trpimo medijsko nasilje i  linč lažima, slušamo  plaćene narikače poput Vukotića, Ćeranića, Lukača, Galijaševića, i trujemo mlade pričama o Sorošu, obojenim revolucijama, nasilju i mitskim bićima, koje će uskoro početi da izmišljaju dvorski mediji kako bi lažima i podvalama branili neodbranjivo.

BN TV