Jahorina na prodaju – SDS protiv, ministar Đokić brani odluku!

Zbog namjere privatizacije dijela Olimpijskog centra Jahorina, na nogama su i u SDS-u. Ne prihvataju plan Vlade o prodaji ugostiteljskih objekata i imovine na Jahorini, a podršku traže i od DNS-a.

Dok im iz Vlade stiže ekspresan odgovor, u SDS- u kažu još ranije su ponudili plan spasavanja Olimpijskog centra, pa im jos čudniji zvuči prijedlog Vlade.

“Smatramo da je bilo potrebno izvršiti kontrolu poslovanja Olimpijskog centra Jahorina, dovesti ga bar na pozitivnu nulu, jer vi čak ako prodajete jedan stojadin, prvo ga našminkate malo, pa prodate, a kamoli kada prodajete jedno preduzeće, koje je od velikog značaja za RS, a posebno Sarajevsko-romanijsku regiju”, rekao je Marko Đogo, šef Sektora za ekonomski razvoj socijalno – ekonomskog savjeta SDS-a.

Dok iz SDS Vladu optužuju za nedomaćinsko poslovanje, Petar Đokić odgovora: “Dovoljno je pogledati u kakvom se stanju nalaze ugostiteljski objekti, koji su u vlasništvu Vlade i Olimpijskog centra, pa da svima bude jasno zašto smo se odlučili na taj korak. Tek smo započeli priču oko prodaje dijela imovine”, kaže Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS.Još poručuje da je sve urađeno iz najbolje namjere.

“Pitanje tih objekata i imovine treba rješavati, Vlada je procijenila da bi trebalo nastaviti proces privatizacije i omogućiti investiranje  u te objekte, kako bi se povećali kapaciteti same planine”, navodi Petar Đokić.

Po već primjenjenom receptu na primjeru Ljubije, iz SDS-a kažu da mogu spriječiti i prodaju dijela Olimpijskog centra. Zato pozivaju DNS da im se pridruži u priči oko Jahorine. Iz DNS-a danas nema odgovora.

Vlada je nedavno na posebnoj sjednici odlučila da ide u prodaju dijela imovine Olimpijskog centra jahorina, ali prije toga treba riješiti pitanje knjiženja imovine i naći investitore.

ATV