Jaguar F-Pace svjetski automobil godine

od prnjavorski 0

Žiri sastavljen od 75 specijalizovanih novinara iz 24 zemlje, proglasio je Jaguar F-Pace za svjetski automobil 2017. godine na salonu automobila u Njujorku.

Jaguarov luksuzni terenac osvojio je i nagradu u konkurenciji najbolje dizajniranih automobila, sa dve laskave titule, sada će, još žešće, nastaviti pohod na svjetskim tržištima.

U finalnom nadmetanju za svjetski automobil godine Jaguar F-Pace je nadmašio još dva SUV vozila Volkswagen Tiguan i Audi Q5. Podatak da su u finalu bila sva tri terenska, SUV vozila, govori i o promjeni na tržištu automobila, gdje upravo ova kategorija vozila već nekoliko godina unazad bilježi najveći rast.

U nadmetanju za najbolje dizajnirani automobil na svijetu u 2017. Jaguar F-Pace je nadmašio Mercedes S klase kabriolet” i Toyotu C-HR.

Ovaj automobil je prvi SUV luksuznog brenda Jaguar. U prošloj godini, kada je počela prodaja, Jaguar je isporučio kupcima čak 122.460 ovih terenaca, što dovoljno govori i o velikom uspjehu na tržištu.

U kategoriji luksuznih automobila titula je pripala Mercedesu E klase, u konkurenciji “najboljih sportskih automobila” titulu je žiri dodjelio Porsheu Boxter Kajma, u kategoriji “najzeleniji svjetski automobil” titula je pripala Toyoti Priusa u kategoriji “svjetski gradski automobil godine” najviše glasova dobio je električni model BMV! – i3.

(novosti.rs)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>