Izvještaj tužilaštvu zbog ucjenjivanja seksualnim sadržajem katoličkog sveštenika

Dobojska policijska uprava podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu u tom gradu protiv Modričanke čiji su inicijali S.K. i Dobojlije A.V, koji su u avgustu uhapšeni zajedno sa muškarcem M.J, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašteno fotografisanje, odnosno lažno predstavljanje.

“Osumnjičena S.K. u maju i julu 2015. godine, u saizvršilaštvu sa M.J. iz Modriče, izvršila je krivično djelo neovlašteno fotografisanje. Postoji sumnja da je M.J. u maju 2015. godine izvršio krivično djelo teška krađa, dok je A.V. osumnjičen za lažno predstavljanje”, saopšteno je iz dobojske policije.

Prijavljena lica su u avgustu ove godine uhapšena u operativnoj akciji “Steroid”, koja je sprovedena u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i Upravom za policijsku podršku pri MUP-u Republike Srpske, a pod nadzorom dobojskog Okružnog tužilaštva.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, lica su zajedno sa izvještajem o izvršenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju, kojima je dobojski Osnovni sud odredio zaštitnu mjeru pritvora.

Ova lica osumnjičena su da su snimcima sa seksualnim sadržajem ucjenjivala katoličkog sveštenika iz Modriče.

(Srna)