NovostiRS/BiH

Izgubljeni rafteri nađeni živi i zdravi

0

20160515165917_369563

Pripadnici Gorske službe spasavanja iz Bihaća uspjeli su danas na području Crnog vrela, u blizini sela Loskun, u jutarnjim satima pronaći šestoro raftera iz Hrvatske, čiji je nestanak prijavljen protekle subote u večernjim satima.

Riječ je o rafterima iz Pule, dva mladića i četiri djevojke, koji su sudjelovali u turističkoj rafting turi koja je organizirana na rijeci Uni tokom proteklog vikenda. Prema riječima člana GSS-a Ermina Lipovića, rafteri su pronađeni u obližnjoj šumi, nedaleko od mjesta gdje im se izgubio trag. “Njihov čamac se prevrnuo i rijeka ga je odnijela. Oni su se uspjeli izvući na obalu i krenuli su pješice. Međutim, s obzirom na to da nisu poznavali teren, praktično vrtili su se u krug na jednom mjestu, što je olakšalo našu potragu”, rekao je Lipović.

On je dodao kako je, nakon što se rafteri nisu pojavili u predviđeno vrijeme u kampu, organizovana potraga u kojoj su sem članova GSS-a sudjelovali i rendžeri Nacionalnog parka “Una”, te nekoliko članova drugih rafting posada. Potraga je organizirana u širem rejonu mjesta gdje je pronađen izgubljeni čamac, potrajala je cijelu noć i naposlijetku rezultirala uspjehom.

Prema Lipovićevim riječima, mladići i djevojke su bili prozebli i iznureni, te im je pružena liječnička pomoć. Prema posljednjim informacijama, svi su prošli bez ozbiljnih povreda i osjećaju se dobro.

nezavisne

Šešelj će se kandidovati za predsjednika Srbije

Previous article

Ne zavaravajte se: Soda-bikarbona ne liječi rak

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti