NovostiRS/BiH

Iz Trebinja u Dubrovnik prije biciklom, nego autom preko Ivanice

0

Ko je preko Trebinja krenuo na Hrvatsko primorje, prije kupanja u Jadranu okupaće se u znoju, jer su gužve na granici nesnosne. U oba pravca su kilometarske kolone, a u mjestu se stoji i više od dva časa.

Da biste ljetovali u Dubrovniku, treba vam debeo novčanik, ali i još deblji živci, jer čekanje na graničnom prelazu Ivanica je neizbježno.

U Rijadov novčanik nismo zavirili, ali smo se uvjerili da se ovaj Trebinjac prilično iznervirao zbog gužvi. Sa porodicom je pošao na more, došao do granice, vidio kakvo je stanje i okrenuo auto. Umjesto na dubrovačkoj plaži, peškir će da raširi pored trebinjskog bazena.

“Ovo je sramota, ovo je bruka, ovo nema nigdje na svijetu, čovječe, ovo je haos živi. Ja ne znam ko ovo ovako nalaže, da ovako rade, ovo je stvarno haos. Gdje ću sada? Idem u Bregove na bazen”, kaže Rijad Čamilović iz Trebinja.

Na Ivanici i Brgatu najviše je Trebinjaca i Dubrovčana, ali ne manjka ni stranih gostiju. I svima je dozlogrdilo silno čekanje. Bez flaše vode, naočara za sunce i lepeze se ne može. Strpljenje je pri kraju, što i ne čudi na tropskim vrućinama. Posebno je teško starijima i djeci.

Carinici rade svoj posao i na njih se putnici ne žale. Problem je uzak prelaz, sa samo dvije trake, kojim dnevno prođe na hiljade automobila. Sve će biti riješeno u avgustu, kada se očekuje završetak radova na izgradnji novog prelaza.

Na granici sa Crnom Gorom je nešto bolja situacija. Mada, i tamo se čeka. Zato valja poraniti.

“Na Zupcima prema Herceg Novom čekanje je do 15 minuta na strani BiH, a na strani Crne Gore čekanje je do 45 minuta. Najveće gužve su između 10 i 20 sati. U jutarnjim satima je manja gužva”, rekao je Milenko Kujundžić iz Granične policije Trebinje.

Na koju god stranu okrenuli od Trebinja, čekanje vam ne gine. Zato ne čudi da su se neki, na more, krenuli biciklom. U tridesetak kilometara udaljeni Dubrovnik su stizali za sat vremena i uveliko se kupali, dok su oni u autima i dalje čekali u koloni.

atv

“Ukrinski cvijet” Prnjavor najbolji u Višegradu na Kupu RS u ribolovu

Previous article

Amerikanci zbunjeni Bogdanovićima u NBA ligi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti