PrnjavorVijesti

Iz “Standarda” Prnjavor zainteresovani za širenje proizvodnje

0

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić razgovarao je danas o unapređenju privrednog ambijenta u Banjaluci sa vlasnikom nekoliko firmi koje proizvode namještaj za kompaniju “Ikea” iz Švedske Edinom Dacićem.

 

Talić je rekao da je na današnjem sastanku u Banjaluci bilo riječi o mogućnostima proširenja privrednih kapaciteta na području grada i zapošljavanja.

On je napomenuo da je Dacić i član Upravnog odbora Udruženja “I-dijaspora BiH” u Švajcarskoj, što je iskoristio da se u prethodnom periodu založi da se kroz Razvojnu agenciju Švajcarske, kao i ambasadu Švajcarske u BiH, obezbijede bespovratna sredstva za razvoj drvoprerađivačkog sektora Republike Srpske i BiH, najviše kroz obrazovanje i usavršavanje kadrova u ovoj oblasti industrije.

“Dogovorili smo se da Dacić iskoristi sve svoje kontakte koje ima u Švajcarskoj da bismo u nekom narednom periodu organizovali forum sa tamošnjim investitorima, radi stvaranja što jačeg i boljeg privrednog ambijenta u našem gradu”, istakao je Talić.

On je dodao da je na sastanku otvoreno mnogo tema o kojima će u narednom periodu razgovarati i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Dacić je rekao da Banjaluka, kao regionalni centar, može da doprinese da se privrednici brže razvijaju, posebno oni orijentisani na izvoz.

“Iz dosadašnjeg iskustva, usko grlo za naš razvoj jeste nedostatak kvalifikovane radne snage, to su projekti koji se mogu pokrenuti i doprinijeti tome da se cijela regija brže razvija”, dodao je Dacić.

Dacić je vlasnik švajcarske kompanije “Dakomet AG Cirih” /Daccomet AG Zürich/, kao i firmi “Standard” Prnjavor i “Standard namještaj Srbija” /Standard furniture Serbia/.

Ove firme proizvode namještaj za jednu od najvećih svjetskih kompanija “Ikea”, zapošljavaju oko 700 ljudi, a njihov godišnji izvoz je veći od 40 miliona KM.

srna

Gorivo u RS jeftinije za pet feninga

Previous article

Paintball u PRNJAVORU

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor