Ivanić: Kao član Predsjedništva, imam pravo na počasnu jedinicu OS BiH FOTO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da kao član Predsjedništva BiH ima pravo na počasnu jedinicu Oružanih snaga BiH, te da je to bio slučaj i danas u Banjaluci, kada je polagao vijence na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u okviru obilježavanja Dana Republike.

“Ja sam odlučio, a ne oni, da hoću da imam počasnu jednicu i njihova obaveza je bila da ispune moje naređenje. Vrlo jasno i svjesno to radim, zato što želim da pokažem da u ovoj zemlji nema pokušaja da se neko disciplinuje”, rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.

OS BiH

Ako neko za ovo snosi odgovornost, kaže Ivanić, onda je to on.

“Ovo smatram potpuno prirodnim i normalnim. Meni kao predsjedavajućem Predsjedništva BiH počasna jedinica pripada i to je i bio način kako sam rekao da će oni u ovome učestvovati”, istakao je Ivanić.

polaganje vijenaca

On je naveo da ova počasna jednica Oružanih snaga BiH neće učestvovati u svečanoj smotri, ali će biti prisutni da daju počast (raport) njemu kao predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Ivanić je danas na banjalučkom groblju Sveti Pantelija položio vijenac na spomen-obilježju za više od 20.000 boraca Vojske Republike Srpske poginulih u proteklom ratu.

Ivanic vijenac 2

Pripadnici Trećeg pješadijskog puka OS BiH, njih 40, kao i Vojni orkestar Oružanih snaga su bili postrojeni ispred mjesta na kojem su zvaničnici Republike Srpske položili vijence palim borcima RS.

Izvor: ATV