NovostiSvijet

Istanbul: Masovna hapšenja na prvomajskom protestu

0

Turska policija uhapsila je danas više od 200 ljudi tokom neodobrenih protesta u centru Istanbula povodom Praznika rada, tokom kojih su izbili sukobi demonstranata i policajaca.

istanbul

Kancelarija guvernera Istanbula je saopštila da je u okolini grada privedeno 207 ljudi, koji su pokušali da dođu do centralnog trga Taksim. Tom prilikom zaplijenjeno je 40 “molotovljevih koktela”, 17 ručnih granata i pirotehnička sredstava, prenijela je agencija AFP.

Jedan muškarac (57) je poginuo u centru Istanbula, kada ga je, dok je prelazio ulicu u blizini glavnog istanbulskog trga Taksim, udarilo vozilo koje nosi vodeni top i koristi se tokom policijskih intervencija radi rasterivanja demonstranata, prenosi list “Hurijet”.

Muškarac je hitno prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda. Turska policija je ispalila suzavac na grupu demonstranata koji su pokušali da se probiju do trga Taksim, uprkos tome što su vlasti zabranile održavanje proslava Međunarodnog praznika rada. Više stotina demonstranata je pokušalo da se probije do Taksima, kad su izbili sukobi sa policijom, prenio je Rojters.

Turske vlasti su sa nekoliko sindikata dogovorile da se proslava Prvog maja održi na specijalno određenom prostoru za tu svrhu, u naselju Bakirkoj, u blizini istanbulskog aerodroma.

nezavisne

Srpska snaja Seve čestitala pravoslavni Uskrs

Previous article

TRAGEDIJA: Preminuo mladi srpski golman!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti