Ostali sportoviSport

Ispovijest Blanke Vlašić: Ostala sam bez svega, sve je počelo s povredom

0

Hrvatska atletičarka, dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić gostovala je na tribini u crkvi svetog Ante u Ljubuškom, gdje je pričala o svom putu do vjere i svom obraćenju.

“Sve je počelo s ozljedom. Sigurna sam da mi je Gospodin progovorio oduzevši mi ono najdraže, ono za što sam živjela, kako bi mi pokazao da postoji nešto bolje i slađe od pobjeda i od onoga što ja smatram najvećim ostvarenjem. U jednom trenutku sam, iz svoje sadašnje svjetovne perspektive ostala bez svega: nisam mogla trenirati, hodati i nisam imala volje za takvim životom, povukla sam se u sebe, postala sam depresivna. Imala sam osjećaj da ja više nisam Blanka ako ne skačem, ako ne treniram.  I u tom životu, gdje nije bilo mjesta ni za koga, Gospodin je pronašao mjesto za sebe”, ispričala je Blanka u svom svjedočanstvu koje prenose “Grude online”.

Blanka je dodala da je to bio novi početak njenog života, i da je postala pomalo dosadni preobraćenik jer je svima htjela da prenese svoje iskustvo i pomogne im da otkriju vjeru.

Na kraju je rekla da je svoju sudbinu prepustila u ruke Bogu i da i dalje ima strah od nepoznatog.

“Postoji strah od nepoznatoga, a to je moj život u kojem se ja neću više ostvarivati kao sportašica i neću raditi ono što radim cijeli svoj život. To će biti golema promjena, ali ja sve to prepuštam Gospodinu i znam da će On učiniti ono što je najbolje za mene”, zaključila je.

(Vecernji.ba)

Stefanović: Dobro smo razumjeli poruku Izetbegovića

Previous article

Britanac šokiran odmorom na Braču: Deca su u apartmanu našla porniće, vlasnik nas je čudno pratio, a u moru smo pokupili infekcije!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.