PrnjavorVijesti

Ispaljene 34 protivgradne rakete – dejstvovalo se i u Prnjavoru

0

Strijelci Protivgradne preventive Republike Srpske djelovali su tokom nevremena sa 22 protivgradne stanice, a na gotovo cijelom branjenom području Srpske ispaljene su ukupno 34 protivgradne rakete, rekao je Srni vršilac dužnosti Protivgradne preventive Tihomir Dejanović.

Dejanović je naveo da je sistem protivgradne zaštite bio juče u stanju pune pripravnosti od 14.00 do 24.00 časa jer se očekivalo izrazito nestabilno vrijeme i moguće nepogode, praćene gradom.

“Već u ranim jutarnjim časovima intenzivnija gradoopasna oblačnost prešla je preko područja sjeverne Hravtske i južne Mađarske. Sve prognoze su ukazivale na nevrijeme i mogućnost da u 12.00 časova drugi talas gradoopasne oblačnosti sa područja Alpa zahvati branjeni prostor Republike Srspke, ali je vjetar jugozapadnog pravca usporio kretanje oblaka i usmjerio ih većinom prema Mađarskoj”, istakao je Dejanović.

On je dodao da su protivgradne rakete ispaljene na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Laktaša, Dervente, Broda, Prnjavora i Srpca.

SRNA

Region o “genijalnim” bosanskim policajcima: Napravili “strašilo” od radara, ali umjesto straha izazvali smejanje do suza (FOTO)

Previous article

Poreznici privremeno zatvaraju lokalne, jedan od njih i u Prnjavoru

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor