NovostiRS/BiH

Inspekcija: Vrbasom je tekla krv

0

Vrbasom je tekla, ni više ni manje, nego krv. To su rezultati zvanične inspekcije koja je prije mjesec dana izašla na teren na poziv šokiranih građana.

Građani koji se tada bili na obalama Vrbasa, svjedočili su da je više od sat vremena rijeka bila potpuno crvena. Sada se tome, zna i razlog.

“Mi smatramo da se radi, da je to životinjskog porijekla. Sumnjamo na krv. Znači da ljudi nesavjesno odbacuju proizvode od klanja životinja i nesavjesno se ponašaju. Samim tim zagađuju ne samo nas već i sami sebe”, kaže Janko Kecman, Odjeljenje za inspekcijska poslove.

Da takva pojava nažalost ne iznenađuje, svjedoči i Iva Miljević iz Centra za životnu sredinu Banjaluke.

Kaže, Republika Srpska nema sistem upravljanja životinjskim otpadom. Zato se, u Vrbasu može naći i životinjska krv koja može imati kobne posljedice.

“Ne bi trebalo da se zanemaruje i da se jednostavno dopusti da se tako nešto dešava, da se pokuša tome stati u kraj jer je sav otpad, pogotovo otpad u ovom slučaju životinjskog porijekla izuzetno štetan po životnu sredinu jer najčešće govorimo o otpadu koji je potencijalno opasan jer može da izazove zaraze kako kod životinja tako i kod ljudi”, rekla je Iva Miljević, Centar za životnu sredinu Banjaluka.

Iz Gradske uprave poručuju – nema mnogo toga što možemo da uradimo. Odogvor na pitanje ko je kriv, očekuju od građana. Apeluju da ih nazovu ukoliko imaju bilo kakve informacije.

atv

Spot Goge Sekulić snimljen u vili banjalučkog odbornika! VIDEO

Previous article

Index.hr: Mislite da su Hrvatske autoceste gulikože? Pogledajte cijenu autoputa Prnjavor-Doboj

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti