Iniesta sam na Camp Nou, poslije poslednje utakmice za Barselonu

Na ovoj emotivnoj fotografiji je Andres Iniesta, u 1 sat ujutru, nakon njegove poslednje utakmice za Barselonu, nakon što se stadion ispraznio. Fotografija je snimljena na Kamp Nou.

Igrači i fanovi oba tima su aplaudirali Iniesti (34), nakon što je sa podignutim rukama izašao sa terena u 82. minutu utakmice sa Real Sosijedadom.

Španac je sa suzama u očima napustio teren a “slomio” se na klupi, nakon što je dobio zasluženi oproštajni pozdrav od navijača. Saigrači su ga digli u vis, slaveći zajedno nevjerovatnu karijeru ovog briljatnog veziste, ali i novu titulu.

Ipak, par sati kasnije, kada je sve prošlo, Iniesta se vratio na teren pognute glave i proveo neko vrijeme sjedeći sam na centru stadiona Kamp Nou.

Govoreći poslije meča, sa suzama u očima, Iniesta je rekao: “Ovo su bile 22 nevjerovatne godine i bila je čast braniti boje ovog kluba, za mene, najboljeg kluba na svijetu. Želim da zahvalim svojim saigračima i svima vama na stadionu. Odlazim sa svoje 34 godine ali želim da kažem da će moje srce zauvijek biti ovdje.”

Barselonin šef Ernesto Valverde je rekao: “Jednom ću moći reći da sam bio menadžer Barselone onaj dan kada je Iniesta završio karijeru. Neko kao on se više neće ponoviti. Ovo je bilo emotivno za sve, on je legenda ovdje.”

Prnjavorski.net