InfoBijeljina: Bijeljinski SDS traži ostavku Govedarice

Članovi Gradskog odbora SDS-a Bijeljina zatražiće od predsjednika te stranke Vukote Govedarice, generalnog sekretara Igora Ostojića i kompletnog Predsjedništva da podnesu ostavke radi loših izbornih rezultata, saznaje nezvanično portal InfoBijeljina.

Prema saznanjima InfoBijeljine, ovakav stav biće ozvaničen na sjednici Gradskog odbora bijeljinskog SDS-a koja je zakazana za ponedjeljak, 12. novembra.

Isti izvor navodi da će Gradski odbor predložiti Glavnom odboru SDS-a da na narednoj sjednici formira komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora, a za njenog predsjednika imenuje Milana Milićevića iz Teslića.

InfoBijeljina navodi da je bijeljinski SDS za razgovor sa svim partnerima i da će jedan od zaključaka sjednice Gradskog odbora trebalo da bude da je razgovor sa svim političkim partijama, uključujući i SNSD, u interesu svih u Republici Srpskoj.

Sjednica Gradskog odbora SDS-a Bijeljina zakazana je za ponedjeljak, 12. novembra u 19.00 časova.

U prethodna dva dana skoro iste poruke čule su se iz Gradskog odbora SDS-a u Zvorniku, dok je Regionalni odbor SDS-a Sarajevsko-romanijske regije zatražio održavanje vanredne Skupštine stranke i provođenje vanrednih unutarstranačkih izbora zbog lošeg izbornog rezultata i lošeg stanja u stranci.

Takve zahtjeve imaju i članovi Gradskog odbora u Doboju, koji su, osim toga, osudili “samovolju” predsjednika SDS-a Vukote Govedarice zbog isključivanja Obrena Petrovića iz stranke.

(InfoBijeljina)