Incident u Zagrebu: Bulj pokušao da presretne Vučića na ulasku u Sabor

Poslanik nezavisne liste Most u Hrvatskom saboru Miro Bulj napravio je incident kada je pokušao da presretne predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na ulasku u Hrvatski sabor.

Kamere su pratile Vučića koji je pješice pošao iz sjedišta hrvatske Vlade preko Markovog trga do zgrade hrvatskog parlamenta, a na snimku se samo čulo kako Bulj dobacuje nešto predsjedniku Srbije, prenose beogradski mediji.

S obzirom da je obezbjeđenje zadržalo Bulja dalje, nije se moglo čuti šta je doviknuo, a Vučić mu je, nimalo uznemiren, odgovorio da se nije uplašio.

“Nisam se uplašio, mogu da vam odgovorim na svako pitanje, za mene nema tabu tema….”, rekao je Vučić.

Hrvatski novinari kažu da je Bulj pokušao da izađe pred predsjednika Srbije, ali da nije uspio, pa mu je dobacio “kada će posjetiti hrvatsku Glinu”.

Bulj je prije toga učestvovao na protestu hrvatskih veterana i udovica na Trgu bana Jelačića, jer im, kako kaže, nije dozvoljen protest na Markovom trgu.

On je rekao da ne razumije zbog čega predsjednik Srbije dolazi i zašto su ga zvali hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović i predstavnici hrvatske diplomatije.

“Ovo je samo igrokaz koji vređa porodice poginulih kojima je zabranjen legalno prijavljen protest na Markovom trgu”, rekao je Bulj.

Iz hrvatske policije navode da protest boračkih udruženja nije zabranjen, već da im je privremeno ograničen pristup Markvom trgu zbog sprovođenja posebnih mjera bezbjednosti, odnosno obezbjeđivanja štićenih osoba i objekata.

Hrvatski mediji prenose da je policiji okupljenima na Trgu bana Jelačića blokirala pristup Markovom trgu, dok su oni uzvikivali “izdaja, izdaja”.

Prema nezvaničnim informacijama, privedene su dvije osobe zbog transparenta neprihvatljivog sadržaja, a neki od učesnika protesta bili su ogrnuti hrvatskim zastavama na kojima je pisalo “HSP – Za dom spremni!”.

(Srna)