Incident u Jarku: Radikali napali LDP, intervenisala i policija

Nedaleko od sela Hrtkovci, u Jarku, održan je skup radikala, iako je MUP zabranilo okupljanje zbog mogućeg ugrožavanja bezbjednosti građana Hrtkovaca.

Nakon što je lider radikala Vojislav Šešelj napustio selo Jarak, dogodio se incident kada je grupa pristalica radikala uz psovke i viku napala pristalice LDP-a koji su držali transparent “Šešelj ratni zločinac”. Intervenisala je i policija.

U incident je povrijeđen član Predsedništva LDP Đorđo Žujović.

Kako javlja reporter Prve televizije, Žujović je dobio nekoliko udaraca u glavu, kada je grupa pristalica radikala uz psovke i viku napala pristalice LDP. Intervenisala je policija.

Policija je razdvojila napadače i formirala kordon kako bi se sprečili eventualni novi incidenti.

Stanovnici Hrtkovaca kažu da su zatočenici mitinga koji je zabranjen, a koji ih ne interesuje. Ne razmišljaju o prošlosti već od čega će i kako da žive mirno i složno kao što su živeli do sada. Problem im je utoliko veći što je danas Đurđevdan, pa im brojni gosti ne mogu doći, zbog zabrane ulaska u selo, javlja RTS.

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ranije je najavio okupljanje u Hrtkovcima povodom 26. godišnjice radikalskog mitinga, nakon kojeg su pokrenuta prisilna iseljavanja Hrvata u Vojvodini 1992. godine.

Dolazak u Hrtkovce najavili su i predstavnici Demokratske stranke (DS), Lige Socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Liberalno demokratske partije (LDP).

Kako su naveli predstavnici demokrata, oni će doći kao slobodni građani, dok su iz LDP-a istakli da će “lično sprečiti” skup radikala.

agencije