Incident na biračkom mjestu u Lišnji

od prnjavorski 0

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske “Izbori 2016” do 11.00 časova prijavljena su dva incidenta na lokalnim izborima u BiH.

policija55

U 8.35 časova u opštini Lopare posmatrač jedne političke stranke, čiji su inicijali D.M. odgurnuo je jedno lice, koji je posjetio ovo glasačko mjesto. Policijski službenik uručio je D.M. prekršajni nalog.

Drugi incident dogodio se u 8.55 časova u mjestu Lišnja, opština Prnjavor, gdje su policijski službenici udaljili lice čiji su inicijali E.P, koje je ometalo glasanje na biračkom mjestu, saopšteno je iz MUP-a.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske, referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju, rade i danas do 19.00 časova.

Iz MUP-a podsjećaju da su dokumenta kojima se dokazuje identitet birača lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

U saopštenju je navedeno da je u drumskom saobraćaju u Republici Srpskoj danas zabranjen prevoz eksplozivnih materija, zbog održavanja lokalnih izbora.

Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice, za danas neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>