Igrica napravljena u Srbiji postala hit u svijetu

od prnjavorski 0

Prodaja igara i to samo za PC prošle godine je donijela zaradu od 36 milijardi dolara. Kada se na to doda online igranje i sve konzole, jasno je da je ovo tržište koje i bukvalno nema limit.

Srbiji pripada tek malo parče kolača, ali nakon uspjeha igre “Ghost Recon: Wildlands” situacija ide na bolje.

Naime, grupa programera iz Srbije, kao dio Ubisoft studija u Beogradu, posljednjih godinu i po dana radila je na PC verziji naslova “Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands”, jednog od najvećih AAA brendova u kompaniji Ubisoft. Njihov tim, koji inače radi iz sjedišta u Beogradu, trenutno broji 20 članova. Ono što obećava je to da ova priznata kompanija planira da poveća broj ljudi u Srbiji koji inače već rade na novom naslovu.

“Imamo velike planove za razvoj studija u Srbiji, koji već sad nudi kompetitivne uslove radi i zapošljava vrhunske programere, digitalne i grafičke umjetnike i animatore”, kažu iz Ubisofta.

Inače, “Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands” je akciono-avanturistička igra. To je vojna pucačina koju od početka do kraja može da igra do četiri igrača, bilo u timu ili individualno. Igrači imaju potpunu slobodu izbora kako bi ostvarili svoju misiju na način na koji to žele dok okolina reaguje na njihove akcije. Svaki izbor ima svoju posljedicu, a igrači moraju da improvizuju ili prilagode svoje planove kako bi uspješno završili svaku misiju.

(Blic.rs)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>