NovostiSvijet

Ignorisane pritužbe pilota na probleme sa “boingom 737 maks”

0
Više pilota žalilo se nadležnima zbog problema u “boingu 737 maks” nekoliko mjeseci prije nesreće u Etiopiji, kada je u padu ovog aviona poginulo svih 157 putnika i članova posade, objavljeno je na sajtu “Biznis insajder”.

Nekoliko pilota uložilo je najmanje pet pritužbi u vezi sa ovim avionom nekoliko mjeseci prije pada kojih se dogodio 10. marta. Ovo je druga nesreća ovog aviona u posljednjih pet mjeseci.

Prema podacima u SAD, najmanje pet pritužbi je registrovano kod federalnih institucija posljednjih mjeseci, uključujući kapetana koji je rekao da je uputstvo za letenje “neadekvatno i skoro kriminalno nedovoljno”.

Pritužbe su registrovane u bazi podataka u američkoj Federalnoj upravi za vazdušni saobraćaj, gdje piloti mogu anonimno da prijave incidente u vezi sa avionom i letom.

U jednoj pritužbi, pilot je opisao probleme koji se pojavljuju tokom polijetanja. Dok je bio aktiviran autopilot, nos aviona je iznenada počeo da propada, što je aktiviralo alarm. Situacija se popravila tek kada je autopilot isključen.

Drugi pilot požalio se u novembru da je potpuno “nasavjesno” to što je pilotima dozvoljeno da nastave da pilotiraju tim avionima bez odgovarajuće obuke ili objašnjenja kako se taj model aviona “boing 737 maks 8” razlikuje od prethodnih.

“Sada znamo da su određeni sistemi u avionu skloni greškama, čak i ako piloti nisu sigurni o kojim sistemima se radi, koje su redundancije primijenjene i koji su modaliteti kvara”, rekao je jedan pilot u svojoj pritužbi, dodajući da ima znakova za uzbunu.

Prijedorčanin dobrovoljno u redovima Vojske Srbije

Previous article

Autom razrovio fudbalski teren u Modriči

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti