Identifikovan vozač kombija smrti u Barseloni, ima samo 17 godina

od prnjavorski 0

Španska policija, koja sprovodi istragu o napadu na poznatom šetalištu Las Ramblas u Barseloni, tokom kojeg je ubijeno najmanje 13, a ranjeno preko stotinu ljudi, traga za tinejdžerom za koga se sumnja da je vozio kombi kojim se zaletio u pješake.

Pozivajući se na izvore u policiji, španski mediji javljaju da je reč o Musi Ukabiru, mlađem bratu Drisa Ukabira, koji je juče uhapšen pod sumnjom da je iznajmio kombi koji je upotrebljen za napad, prenosi britanski “Gardijan”.

Dris Ukabir je negirao umješanost u napad, i navodno je policiji rekao da su njegovi lični dokumenti ukradeni i potom upotrebljeni u svrhu iznajmljivanja vozila.

Katalonska policija vjeruje da Musa Ukabir – koji, prema navodima dnevnika “El pais”, ima 18 godina, sa mjesta napada pobjegao putem, i da se i dalje nalazi u bjekstvu, prenosi “Gardijan”, navodeći da, prema nekim izvještajima, počinilac ima samo 17 godina.

Policija je do sada uhapsila troje ljudi u vezi sa napadom u Barseloni.

(novosti.rs)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>