NovostiSvijet

ID na Fejsbuku objavila cjenovnik robinja

0

Teroristi Islamske države koriste Fejsbuk kako bi prodavali seksualne robinje, piše “Vašington post“.

20160530185246_371985

U zabrinjavajućem tekstu se navodi da je stotine žena zarobljeno i da se one preprodaju iz jedne grupe u drugu. Fotografije djevojki koje imaju oko 18 godina postavljene su na ovu društvenu mrežu.

Njih je objavio islamista Abu Asad Almani, što na arapskom znači “Nijemac“. “Za svu braću koja razmišljaju o kupovini robinje, ova je 8.000 dolara“, napisao je Almani uz fotografiju djevojke objavljenu 20. maja. On je nekoliko sati kasnije objavio još jednu fotografiju na kojoj je nalazi grupa djevojaka. Almani je poručio “oženite se u dođite u ID“.

Ispod fotografija nalazi se veliki broj komentara, jedni govore o “cijeni robinja“, drugi o izgledu djevojaka, a treći o tome zašto one ne nose veo. Fejsbuk je obrisao Almanijev profil nekoliko sati kasnije, ali je ostao visok stepen zabrinutosti zbog zloupotrebe ove društvene mreže. U avgustu prošle godine, Ujedinjene nacije su objavile kopiju “cjenovnika“ robova, tako džihadisti mogu kupiti djecu od jedne do devet godina za oko 165 dolara, adolescentkinju za 124 dolara ili ženu za oko 40 dolara.

b92

Od sutra smanjenje cijena u mobilnoj telefoniji?

Previous article

Detalji zločina u Banjaluci: Bivšu ženu ganjao po ulici, pucao u nju pa u sebe

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti