Hrvatski mediji: Napetost na večeri u Sarajevu, Vučić napao Mustafu

Hrvatski mediji pišu o večeri koju je sinoć u Sarajevu organizovao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, ističući napetost na istoj zbog prisustva srpskog i kosovskog premijera, Aleksandra Vučića i Ise Mustafe.

“Žestoka svađa u Sarajevu, Vučić u restoranu napao kosovskog premijera – Večera na rubu incidenta: Zašto otimaš srpsku imovinu”, naslov je teksta na “Jutarnjem”, prenosi B92.

“Susret u kojem su se oči u oči sreli Vučić, Mustafa i Rama prvi je takve vrste nakon novog kruga pogoršanja odnosa između Srbije i Kosova i zaoštravanja verbalnih sukoba između te dvije države”, navodi zagrebački portal.

Index.hr takođe piše o ovom susretu u tekstu “Večeri na rubu incidenta – Vučić urlao na kosovskog premijera”.

Oni ističu da je atmosfera tokom večere bila je izuzetno napeta, na trenutke i veoma neugodna te se na trenutke činilo da će neko od učesnika napustiti restoran.

O napetosti na večeri izvjestila je i agencija Tanjug.

“Srpski premijer Aleksandar Vučić nije propustio priliku da u Sarajevu na radnoj večeri koju je za premijere Zapadnog Balkana priredio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić pita kosovskog premijera Isu Mustafu na kojim osnovama je Priština donijela odluku o prisvajanju srpske imovine”, saznaje Tanjug.

Prema nezvaničnim informacijama, Vučić je pitao da li je tu odluku donio sam ili uz nečiju saglasnost.

nezavisne