Hrvatska zaustavila ‘delfine’ u odbrani titule

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske pobijedlia je vaterpoliste Srbije u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti i tako onemogućila ‘delfinima’ da brane titulu.

Minimalnu pobjedu od 12:11 Hrvati su izborili maltene tek u samom finišu. Hrvati su tako prekinuli negativni skor koji imaju sa Srbijom. Zadnji put su ih pobijedili prije sedam godina i to na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Cijela utakmica je bila neizvjesna, igrao se gol za golom, a Srbija je većinu vremena vodila sa minimalnom razlikom. Velika borba se vodila u bazenu a na kraju prvog poluvremena rezultat je bio neriješen 5:5.

Prvo poluvrijeme je obilježio veliki broj isključenja, pa je tako Srbija imala sedam, a Hrvatska osam isključenih igrača. Drugo poluvrijeme je počelo kao što je prvo završeno, Srbi povedu, Hrvati izjednače.

Sve do posljednje četvrtine, kada je Hrvatska došla do prvog vođstva na utakmici. Vukićević donosi Hrvatskoj prvo vođstvo tek u posljednjoj četvrtini od 11:10. Dušan Mandić nakon toga ponovo izjednačava, ali Joković postavlja konačnih 12:11 i vodi ‘barakude’ u finale gdje ih čeka reprezentacija Mađarske koja je ranije savladala Grke. Srbija će se upravo sa Grcima boriti za trećo mjesto i utješnu bronzanu medalju.

 nezavisne