MagazinZanimljivosti

Hrvatica se gola sunčala na balkonu što je jednom komšiji izuzetno zasmetalo. Ukoliko to ponovi – kazna do 100 evra

0
“Gotovo svaki dan može se videti kako se u susednoj zgradi na balkonu gola sunča jedna devojka”, požalio se čovek na početku svog mejla

Jedan Osječanin javio se ovih dana redakciji Glasa Slavonije mejlom u kojem ih je obavestio o jednoj devojci koja se gola sunčala na balkonu i usput ih upitao da li je tako nešto uopšte zakonito.

Osječaninu je zasmetao taj čin pa je redakciji poručio kako se devojka sunča gotovo svaki dan i dodao kako to nije primereno jer preko puta žive porodice sa malom decom.

– Gotovo svaki dan može se videti kako se u susednoj zgradi na balkonu gola sunča jedna devojka. To nije prikladno, s obzirom na to da preko puta žive porodice sa malom decom. Kad god deca izađu na balkon, moraju da gledaju golotinju pa me zanima da li je to prema našem zakonu zabranjeno – napisao je.

Kako piše Glas pozivajući se na PU osječko-baranjsku, policija kažnjava zbog prekršaja vređanja ili omalovažavanja moralnih osećaja građana. Prema članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, za takav čin predviđena je novčana kazna u iznosu od 25 do 100 evra.

– Moral shvatamo kao opšteprihvaćeni standard društvenog ponašanja, tako da radnja prekršaja u pravilu predstavlja ponašanje koje znatnije odstupa od stavova sredine u kojoj se odvija. U praksi to je najčešće obavljanje fizioloških potreba na javnom mestu, kao i razgolićavanje – poručila je policija.

telegraf.rs

Putin došao u novoj zveri od limuzine: Zamenio je nemački automobil jer su Rusi napravili blindirano čudo (FOTO) (VIDEO)

Previous article

Vučić: Naravno da je važno šta Turska misli, a pretnje…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin