Hrvatica rodila 14. dijete: Dogodilo se, nismo to planirali

Darija Herceg (37) iz Velikog Trgovišća rodila je Jana u bolnici Zabok, koji joj je četrnaesto dijete. Jan je dugačak 50 cm i težak 3500 grama, a iz bolnice je u mnogobrojnu oporodicu otišao kući u utorak Jedan drugome doslovno do uha.

20161005134122_390751

Bruno (16), Matija (15), Dominik (13), Mihael (11), Magdalena (10), Iva (9), Nikola (8), Izidora (7), Ema (6), blizanci Tin i Tina (4), Lana (3) i 15-mjesečna Josipa.

Trinaestoro je to braće i sestara iz Velikog Trgovišća koji su dobili i 14. brata Jana. – Nikad nismo računali da ćemo imati toliko djece, jednostavno se dogodilo – rekla je majka novinarima kad ju je u utorak posjetio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Osmoro u školi, a ostali kući, čuvaju jedni druge

Od njih, sad četrnaestero, osmoro ih ide u školu, ostali su doma, ne idu o vrtić. Međusobno paze jedan na drugoga. Otac radi, radi i majka, ali je sad na porodiljskom, a Dariji u brizi oko djece pomaže i njena svekrva. – Pomažemo jedan drugome, svoje obaveze imaju i mali i veliki.

Živimo od suprugove plate, mog porodiljskog i dječjeg doplatka. Ne dobivamo niti ne tražimo bilo kakvu financijsku pomoć. S radom sve možemo – ponosna je majka ove velike i vesele obitelji. Kroz smijeh je rekla i kako je s djecom manje problema dok su mala. Čim rastu oni, rastu i problemi. – Priznajem i da su dečki bolji nego cure – smije se.

Hoće li biti i 15. djeteta, kaže da ne vjeruje. Jan bi mogao biti posljednji. – Malo je već naporno, a i godine su tu – kaže još uvijek mlada Darija koja je prvog sina Brunu rodila u 21. godini.

24sata.hr