Hrono dijeta: Jedite, a mršajte (FOTO)

Ako želite da jedete, a da budete mršavi, onda je hrono ishrana pravo rješenje za vas. Iako je smišljena u Francuskoj još 1986. godine, kod nas je tek sada u ekspanziji. U ovoj ishrani ne morate da vodite računa o broju kalorija i količini hrane, ali morate da jedete u određeno vrijeme i da pravilno kombinujete namirnice.

20160213164446_353575 (1)

Osnovno pravilo je da razmak između obroka bude minumum četiri, a maksimum šest sati, idealno pet.

Za doručak smijete da jedete sve: ugljene hidrate, proteine, masti. Ali bi trebalo da vodite računa da izbjegavate pšenicu i kukuruz. Dozvoljena brašna su sva ostala: speltino, ječmeno, ražano, heljdino, ovseno..

Možete da jedete i suhomesnato, pa čak i čvarke i slaninu, ali gledajte da budu domaći da izbjegnete aditive.

Za ručak bi trebalo da jedete jači protein kao što je junetina, svinjetina, teletina ili jagnjetina, ali bez ugljenih hidrata, odnosno hleba. Ako jedete ugljene hidrate onda uz njih jedete povrće. Takođe, treba jesti što iše svježeg povrća u vidu salate.

Za večeru se takođe jede protein, ali lakši, kao što je belo meso ili riba. Ponekad možete uz salatu da pojedete i mlad sir, ali to tek kada izađete iz faze mršavljenja. I zavečeru se kombinuje samo belo ili zeleno povrće.

Slatko, pa i voće, se jede isključivo u popodnevnim časovima, između ručka i večere, nikako ujutru. Najbolji izbor je crna čokolada sa minimum 70 odsto kakaa, kao i suvo voće poput somkvi ili šljiva.

Ovo su neka osnovna pravila koja bi trebalo da pratite ceo život, jer ovo nije klasična dijeta. Međutim, ako imate problem sa kilogramima i morate da smršate dosta, onda bi trebalo da prođete restriktivan period koji je smislila dr Ana Gifing, kao najveći promoter ove ishrane u našoj zemlji.

nezavisne