“Hitler ubio tri miliona Jevreja, ja ću toliko narkomana

“Hitler je ubio tri miliona Jevreja, a mi imamo tri miliona narkomana. Bio bi srećan ako bi ih sve pobio”, izjavio je Duterte pozivajući se na procjenu filipinske vlade o broju preprodavaca i uživaoca narkotika na Filipinima.

161336705657ceaff493165184073223_v4_big

Filipinski lider Rodrigo Duterte pojačao je krvavu anti-kriminalnu retoriku poređenjem Hitlerovog masakra Jevreja sa svojom ambicijom koja bi ga “usrećila”

On je istakao da bi bio srećan ukoliko bude uspio da pobije tri miliona zavisnika od narkotika.

Duterte je to izjavio po povratku iz Vijetnama gdje je razgovarao sa tamošnjim liderima o načinima borbe protiv narkotika, prenosi AP.

“Hitler je ubio tri miliona Jevreja, a mi imamo tri miliona narkomana. Bio bi srećan ako bi ih sve pobio”, izjavio je Duterte pozivajući se na procenu filipinske vlade o broju preprodavaca i uživaoca narkotika na Filipinima.

Duterte kaže da njegove javne pretnje smrću služe kako bi zastrašile dilere drogom i navele ih da prestanu time da se bave kao i da obezhrabnri potencijalne korisnike.

U svojoj predizbornoj kampanji, Duterte je obećao da će pobiti toliko dilera i korisnika droge da će “moći da nahrani sve ribe na obalama Manile”, kao i da će ih ubijati vješanjem, jer “ne želi da troši struju na njih”, prenosi AP.

Dok su Hitlerove žrtve bili nevini ljudu, Duterte tvrdi da je njegov cilj “da ‘izliječi’ svoju zemlju ubijanjem kriminalaca” prenosi AP.