Hit u regionu: Hodže i popovi pjevaju zajedno (VIDEO)

od prnjavorski 0

Snimak na kome predstavnici Islamske zajednice Srbije i Srpske pravoslavne crkve u horu pjevaju sevdalinku postavljen je na društvene mreže i za kratko vrijeme postao je pravi hit!

20161024163627_394095

Vrhunac oduševljenja izazvao je stih pjesme “Kad ja pođoh na Bentbašu”, jer je otpjevan u obe verzije: “Ja joj nazvah dobro veče” i “Ja joj nazvah selam alejk”. Snimak je nastao nakon ramazanskog iftara u Novom Sadu, čiji je organizator Rijaset Islamske zajednice Srbije, a lijepu vest objavila je aljazeera.net.

– Skupu su prisustvovali i predsjednik Vojvođanske vlade, gradonačelnik Novog Sada… i te večeri je sa gradskim vlastima dogovoren prostor za islamski centar u Novom Sadu – rekao je za Al Jazeeru Mehmedalija Veli, imam šabačko-zvornički. Veli dodaje da se slični skupovi održavaju i za bajram, a uglavnom završavaju sevdalinkom. Video je objavio Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski. – Kada DOBRO zavlada, milina je živeti.

Mi to znamo i umemo. Neka uče oni koji kažu da ne možemo skupa. Bogu hvala – napisao je Jusufspahić na svom Facebook nalogu.

Pogledajte video:

nezavisne

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>