BalkanNovosti

Haradinaj: Podjela Kosova za mene znači rat

0

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj protivi se ideji o, kako navodi, razmjeni teritorija sa Beogradom ili podjeli Kosova i poručuje da za njega “podjela znači rat”, prenijeli su kosovski mediji.

Kako prenosi prištinski portal Kosovapreš, Haradinaj je to rekao reagujući na izavu američkog ambasadora Grega Delavija, koji u sinoćnoj izjavi z KTV nije isključio mogućnost podjele Kosova.

“Razdvajanje je borba za mene, ja kažem to bez oklevanja i da je opasno da se sada govori o razdvajanju”, rekao je Haradinaj na RTV Dukađini, prenosi Kosovapreš.

Prema njegovim riječima, “svako ko pominje podjelu Kosova izazvaće tragediju na Balkanu”.

“Nije dobro spominjati podjelu. Svako ko spominje podjelu, iz bilo kog razloga, pogrešno jer bi to moglo da dovede do tragedije na Balkanu “, naveo je on.

U ovim okolnostima, kaže, nema podjele ili razmene teritorija.

“Nema razmjene, nema podele teritorija, to je opasno u ovim okolnostima”, rekao je, između ostalog, Haradinaj, prenosi prištinski portal.

Američki ambasador je na pitanje da li je podjela Kosova opcija, rekao da ne želi da govori o elementima koji bi se mogli naći u konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

tanjug

Malezija 30. jula objavljuje izvještaj o letu MH370

Previous article

Mladić presretnut i pretučen u centru Banjaluke

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan