MagazinSvijet poznatih

Hanka Paldum na sudu: Nisam nikog zlostavljala

0

Iskazom Hanke Paldum danas je na Opštinskom sudu u Sarajevu nastavljen glavni pretres po tužbi koju je pjevačica podnijela protiv advokata Duška Tomića i njegovog klijenta, bivšeg logoraša Gorana Goluba. Tokom iskaza poznate folk pjevačice Tomiću je pozlilo, nakon čega je sudija Firdeus Alajbegović donio odluku da se pretres odgodi za 26. august.

20160520144235_370451

Paldum je tužila Tomića i Goluba zbog klevete i nanesene duševne boli. Pjevačica je tokom iskaza u nekoliko navrata potvrdila da nikada, do danas, nije vidjela Goluba, te da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine, kako tvrdi Golub. “Tokom rata u BiH samo sam jednom napustila Sarajevo.

Bilo je to septembra 1993. godine, kada sam zajedno sa još nekoliko pjevača iz umjetničke čete išla na linije kako bi se družili i pjevali našim borcima na slobodnim teritorijama. Tokom tog putovanja niti jednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, a kamo li da sam nekoga maltretirala. Cijeli život sam se trudila da ljudima uveseljavam život i grozim se stvari o kojima se ovdje govori da sam ih uradila.

To su gnusne laži i gadosti koje ne nikada mogla ni zamisliti, a posebno nekom uraditi. Kada sam u saznala da se ta informacija pojavila u medijima bilo mi je jako loše, i tada i sada. Prvo sam bila šokirana, a potom me obuzela tuga i bol”, rekla je između ostalog Paldum tokom svog svjedočenja. S druge strane Tomić je u svojstvu prvooptuženog i branioca Goluba pokušao objasniti Paldum da on nije dao nikakvu informaciju srpskom listu koji je objavio tekst, zbog kojeg je Paldum podigla tužbu protiv njega. Advokat je dodao da je tužio taj list.

Kasnije tokom pretresa Tomiću je pozlilo zbog povišenog šećera u krvi, nakon čega je sudski vještak preporučio da se glavni pretres odgodi. Paldum je insistirala da se Golub izjasnio da li je ikada u životu vidio. On je potvrdio da je vidio tokom rata na Igmanu i da ga je fizički maltretirala.  “Nastavio se glavni pretres u slučaju protiv Duška Tomića i njegovog klijenta Gorana Goluba, jer su me oklevetali i iznijeli gnusne laži o meni, da sam počinila neka gnusna djela. Naravno, tužila sam ih, ali današnji pretres je prekinut i nastaviće se. Uglavnom, nadam se da će se u ovoj godini dokazati istina. Dala sam iskaz, sve što su me pitali sam rekla.

Samo tražim istinu da se dokaže da li sam počinila to za šta me oni optužuju”, rekla je Paldum nakon pretresa. Podsjetimo, početkom 2013. godine u medijima su se pojavili napisi prema kojima je Golub, koji je za vrijeme rata bio zatvoren u logoru Silos u Tarčinu, izjavio kako ga je popularna pjevačica 1993. godine fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja. Prema Golubovim navodima, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom “zgnječila polni organ”, zbog čega, kako kaže, kasnije nije mogao imati djecu.

anadolia

Nova amabasadorka SAD u Ukrajini — Srpkinja

Previous article

Oboren nacionalni rekord u Indiji, temperatura prešla 51 stepen

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin