Gvardiola “otpušta” čak 18 igrača?

“Ovo nije Gvardiolin tim”, tako britanski fudbalski stručnjaci analiziraju ispadanje Mančester Sitija iz Lige šampiona.

“Građani” su prije revanša bili u odličnoj situaciji, imali su 5:3 iz prvog meča, ali su onda razočarali svoje navijače i na gostovanju Monaku primili tri gola a postigli samo jedan, te tako završili učešće u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Britanski sportski stručnjaci su komentarisali razočaravajući rezultat Sitija i poručili da to nije tim “po Gvardiolinom ukusu”.

Međutim, svi oni su saglasni da Pepu treba dati još vremena kako bi posložio sve kockice i stvorio šampionski tim, a interesantno je pisanje “Guardiana”.

Naime, britanski list piše da redove Mančester Sitija na ljeto napušta čak 18 igrača, a Gvardiola će dobiti nevjerovatnih 350 miliona evra za pojačanja.

Među imenima igrača koji će, navodno, napustiti “Etihad” su i velika imena poput Jaje Turea, Gaela Klišija, Pabla Zabalete, Vilija Kabaljera, Hesusa Navasa, Bakarija Sanje i Tosina Adarabioja.

Svima njima na ljeto ističu ugovori, a po svemu sudeći neće dobiti nove.

Osim njih iz Sitija će otići i Džo Hart, Eiakium Mangala, Samir Nasri, Vilfred Boni i Džejson Denaje koji se već nalaze na pozajmicama u drugim klubovima, a Pep će od njihove prodaje pokušati da zaradi kako bi imao više novca za pojačanja.

Prema pisanju “Guardiana”, Gvardiola ne računa ni na Delfa, fernanda i Ihenača.

Ono što bi najviše moglo da šokira navijače Sitija je potencijalni odlazak Serhija Aguera.

Trenerski stručnjak u timu, navodno, naredne sezone ne vidi ni Srbina Aleksandra Kolarova.

Britanski list zaključuje da pomenutih 350 miliona evra Gvardioli neće biti dovoljno da sklopi savršen tim, pa će akcenat najvjerovatnije biti na odbrani gdje je Siti najslabiji.

https://youtu.be/a66iMbOv5K0