MagazinSex i ljubav

Greške koje sretni parovi rade na društvenim mrežama

0

Koliko god nam olakšavaju život, društvene mreže ga mogu i otežati, pogotovo kad je riječ o vezama. Čak i najsretniji parovi rade ove greške koje im mogu narušiti kvalitetu veze.

ljubavni-par

Miješaju virtuelno sa stvarnim

Jako je jednostavno zalijepiti srce ili “volim te” na zid voljene osobe, ali to nema istu težinu kao kad se ista stvar radi uživo. Srcad i izjave ljubavi su super, ali ne smijemo ih zaboraviti praktikovati u stvarnom svijetu, piše “Index“…

Više se trude oko dojma nego oko stvarne situacije Svi znamo barem jedan par koji je na Facebooku oličenje zaljubljenosti, kao da se trude svima pokazati koliko je tačno njihova ljubav velika. Takvi parovi su u stvarnosti često par koraka od prekida jer manje rade na stvarnoj vezi, a više na dojmu koji ostavljaju skupa.

Upoređuju se s drugima

“Marko Ani stalno piše po zidu da je voli i lajka joj sve slike, a ti mene praktično ignorišeš na Facebooku”, uspoređivanje s drugim parovima je odličan način da počnete zamjerati stvari koje inače ne bi niti primijetili.

Previše dijele sa svima

Vaši intimni trenuci imaju čar baš zato što su intimni. Ako na društvenim mrežama dijelite sve što radite, to je znak da tražite potvrdu da ste dobar i zanimljiv par. S vremenom je lahko moguće da ćete razviti ovisnost i da će vam biti manje važno šta sami mislite, a puno važnije šta misle drugi.

Izvor: Index.hr

Biblioteci vratila knjigu poslije 63 godine

Previous article

Ovo ne smijete držati u novčaniku

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin