NovostiSvijet

Grčka prihvata produženje programa

0

Grčka je prihvatila produženje programa za izlazak iz dužničke krize koji ističe krajem mjeseca, dok se radi na rješavanju pitanja grčkih dugova, rekli su danas izvori iz grčke vlade na koje se poziva AFP.

grcka1

“Po prvi put, mi smo prihvatili produženje programa kao jedini put naprijed”, rekao je neimenovani izvor, koji tvrdi da prijedlozi Grčke o budžetu prevazilaze zahtjeve kreditora.

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk izjavio je večeras da će se ministri finansija evrozone ponovo sastati u srijedu, kako bi postigli konačan dogovor o izlasku Grčke iz krize, uoči samita lidera EU u četvrtak.

“Premijer Grčke Aleksis Cipras i institucije radiće sada zajedno, kako bi evrogrupa mogla da u srijedu uveče postigne rezultate, koji će biti predstavljeni u četvrtak”, rekao je Tusk poslije hitnog sastanka ministara evrozone u Briselu.

Lideri zemalja evrozone razgovaraju o budućnosti Grčke uoči 30. juna kada Atina mora da plati ratu kredita od 1,6 milijardi evra MMF-u, koji joj je odobrio da plati sve odjednom, a ne u četiri rate kako je bilo ranije predviđeno.

Ako ne dobije preostala sredstva iz aktuelnog programa finansijske pomoći, Grčka bi mogla da do kraja mjeseca bankrotira po osnovu duga.

Objavljen snimak tragedije iz Graca VIDEO

Previous article

24 časa u Prnjavoru: samoubistvo u Prnjavoru

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti