MagazinSvaštara

Gradonačelnik čestitao praznike: U deset riječi pet pravopisnih grešaka

0

Na bilbordu Grada Doboja kojim gradonačelnik čestita praznike mnoštvo je pravopisnih grešaka. Da sve bude gore nepismeni bilbord okačen je na zgradi Centra za kulturu i obrazovanje.

U deset reči –pet pravopisnih grešaka. Mnogo i za osnovce, a kamoli zagradsku instituciju u kojoj je na desetine visokoobrazovanih. Za ljude iz struke ovakvo poigravanje s pravopisom nije samo odraz nepismenosti.

– Ovo je bruka za grad posebno u ovakvim prazničkim prilikama, bilbord ima 5 grešaka, od toga su tri kardinalne – kaže Vasilije Šajinović, profesor srpskog jezika.

Dok jedni čestitku nisu ni primijetili, drugi kažu da je to dobar potez gradske uprave. Ima i onih koji ocjenjuju da su pravopisne greške na bilbordu tek sitnica u odnosu na mnoge koje pripisuju aktuelnoj vlasti.

Na bilbordu kojim gradonačelnik čestita građanima praznike u skoro svim riječima gdje je potrebno malo napisano je veliko slovo. Onaj ko se zaigrao bilo mu je i to malo pa je i od gradonačelnika napravio instituciju.

– Grad je institucija i njega treba pisati velikim, a gradonačelnik mali slovima, bruka očito svjedoči o tome da niko od njegovih 20-tak savjetnika ne poznaje pravopis, neko mu je mogao skrenuti pažnju na to – poručio je profesor Šajinović.

Izvor: Blic

Pjevač hora “Aleksandrov” preživio tragediju!

Previous article

Ovaj dan u 2017. je najbolji za seks!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin