NovostiRS/BiH

Građani ne odustaju: Od danas se “Pravda za Davida” traži i putem peticije

0

Građani Banjaluke su se i večeras u 18 časova okupili na Trgu Krajine, pod istim sloganom: “Pravda za Davida – Stop nekažnjenim ubistvima u Banjaluci”

Oni već punih četrdeset pet dana traže da se razjasni smrt Banjalučanina Davida Dragičevića (21) koji je nestao u noći između 17. i 18. marta, a čije je tijelo pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u rijeku Vrbas u Banjaluci.

Na večerašnjem okupljanju prvo je puštena  pjesma “Klinac iz geta”, tokom koje su prisutni svih uzrasta, podigli šake visoko u vazduhu. Refren su zajedno pjevali.

Nakon toga je rečeno da se od danas “Pravda za Davida” traži i putem peticije koju mogu potpisati svi punoljetan građanin od 18 časova na Trgu Krajine.  Razlog ovakve odluke je činjenica, kažu u grupi “Pravda za Davida” je što ima dosta onih koji podržavaju njihovu borbu, no, iz raznih razloga nisu tu s njima, te će putem peticije moći da kažu svom stav o ovom slučaju.

Na okupljanju večeras po prvi put nije bio Davidov otac Davor, koji se danas u Beogradu obratio medijima.

Podsjetimo Davor je na pres konferenciji u Beogradu rekao da je policija optužila njegovog sina da je lopov i narkoman koji se na kraju ubio skokom u rijeku Crkvenu. Poručio je  i da je došao u Beograd kako bi razbio medijski mrak koji vlada u Republici Srpskoj kada je u pitanju ovaj slučaj.

(buka)

Dodik: Više hitova imam ja nego pjevaljka koja je kvalifikovala RS

Previous article

Vučić: Nama je dosta ratovanja i nestabilnosti više nego ikome

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti