Grad pod najvišim stepenom mjera bezbjednosti

od prnjavorski 0

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ponovili su da, povodom dolaska delegacije Federalne skupštine Ruske Federacije, koju predvodi Valentina Matvijenko, preduzimaju najviši stepen mjera bezbjednosti kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.

Tokom današnjeg dana, kada će ruska delegacija u okviru službene posjete BiH boraviti u Banjaluci, od 11 do 12 sati i od 16 do 17 sati, od Međunarodnog aerodroma Banjaluka u Mahovljanima do Banjaluke, biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila određenim putnim pravcima i ulicama, pišu Nezavisne.

Saobraćaj će biti obustavljen dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banjaluka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, zapadni tranzit (Ulica Krajiških brigada), Ulica Ranka Šipke, Ulica Vuka Karadžića, Ulica Kralja Petra I Karađorđevića, Ulica Bana dr Todora Lazarevića.

Na navedenoj trasi kretanja delegacije, u spomenutom periodu dolaska i odlaska ruske parlamentarne delegacije, biće ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila.

Građanima savjetuju da u utorak izbjegavaju kretanje spomenutom trasom i užim centrom grada zbog toga što će veliki broj saobraćajnica biti zatvoren za saobraćaj i ograničeno kretanje pješaka.

Apeluju na građane da se pridržavaju uputstava MUP-a RS i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ruske delegacije.

Građanima savjetuju da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument. Takođe, savjetuju da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično.

Na području trase kretanja i užeg centra Banjaluke zabranjena je i upotreba dronova.

U užem centru grada na snazi je i naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost, kao i točenje alkoholnih pića.

(Klix, foto: Index.ba)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>