Grabar Kitarović: Hrvatskoj danas ide puno bolje nego u bivšoj Jugoslaviji

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je da “Hrvatskoj danas ide puno bolje” nego u bivšoj Jugoslaviji i dodala da stalno sreće ljude koji imaju nostalgiju prema nekadašnjoj zajedničkoj državi.

“Njima uvijek predložim da na jedan dan vratimo Jugoslaviju pa da vide koje bi se sve slobode ukinule, a u kojima u današnjoj Hrvatskoj mogu uživati”, rekla je Kitarovićeva za austrijski dnevni list “Klajne cajtung”.

Ona je dodala da “u odnosu na prošlu državu, ljudi imaju slobodan izbor pa mogu otići ako smatraju da im u Hrvatskoj nije dovoljno dobro”.

Na konstataciju austrijskih novinara da mladi iseljavaju iz Hrvatske, Kitarovićeva je rekla da “Hrvatskoj danas ide puno bolje”, prenose hrvatski mediji.

Kitarović je ocijenila da je Jugoslavija bila utopija u kojoj su Josip Broz Tito, komunisti i tadašnji mediji uvjeravali ljude da je život u toj državi divan.

Ona je navela da je u bivšoj Jugoslaviji svako imao platu bez obzira da li je radio ili ne.

“U Jugoslaviji se novac trošio na megalomanske projekte koji su trebalo da uvjere svijet da je ona industrijska država”, rekla je Kitarovićeva.

 Izvor: ATV