NovostiRS/BiH

Govedarica: O mojoj ostavci nakon izbornih rezultata

0

Vukota Govedarica, predsjednik SDS i jedan od kandidata za predsjednika RS na Opštim Izborima 2018, kazao je da ne priznaje ove rezultate i da želi da se utvrdi prava istina.

“Ukoliko dođemo do prave istine, ja ću na stranačkim organima ispitati svoje povjerenje, tako da će o tome odlučivati Srpska demokratska stranka”, rekao je Govedarica.

Kazao je da na 87,23 obrađenih biračkih mjesta veoma dramatična situacija gdje je oko 41 hiljadu glasova nevažeći listići.

“U ovakvom odnosu snaga ti listići mogu da utiču na rezultat i mi ćemo uputiti ozbiljne prigovore CIK. Ostalih 13 procenata će svakako ovaj zbir nevažećih listića povećati. Nadam se da ni druge političke organizacije neće imati ništa protiv. Ovi izbori za mene nisu završeni dok se ne prebroje svi listići, i to ručno. Tražimo i uvid u brojanje, naročito velikih mjesta i gradova. Izbori su protekli u nedemokratskoj atmosferi”, rekao je Govedarica.

Kazao je da traži ponovno brojanje glasačkih listića na svim biračkim mjestima, i gdje je pobijedio i gdje je izgubio.

“Želimo da vidimo da li su ti glasački listići išli na štetu meni kao kandidatu. Imam razloga i osnova da sumnjam u izborne rezultate ovakve kakvi jesu”, istakao je Govedarica.

Istakao je da je protiv koalicije na nivou BiH, ali da će o tome ipak odlučivati organi SDS-a.

“Nisam zadovoljan rezultatom i nadao sam se da će on biti bolji. Nadam se da ćemo u narednom vremenu izvrsiti dodatnu konsolidaciju stranke”, zaključio je.

Dodao je da se juče nije desio nikakav krvavi dan, niti obojena revolucija.

“Poslije svih najava vladajućih struktura, sada imate priliku da vidite da se nije desio nikakav krvavi dan, niti obojena revolucija. Nema unitrašnjih neprijatelja  RS, i sada se vidi da su sve njihove najave imale za cilj da sruše kredibilitet pojedinih partija”, smatra Govedarica.

nezavisne

Pregled glasova koji su dobili kandidati iz Prnjavora

Previous article

Dodik: Formirati srpski blok na nivou BiH

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti