Golijanin: Vlada RS da proda dvije banke za jedan evro

Partija demokratskog progresa /PDP/ pozvala je Vladu Republike Srpske da proda “Bobar banku” i “Banku Srpske” za jedan evro, kako bi došao kapital “sa strane” i ljudi ostali na radnim mjestima.

БАЊАЛУКА, 22.ЈАНУАРА /СРНА/ - Члан Предсједништва ПДП-а Александар Голијанин на конфернцији за новинаре.
БАЊАЛУКА, 22.ЈАНУАРА /СРНА/ – Члан Предсједништва ПДП-а Александар Голијанин на конфернцији за новинаре.

Komentarišući uvođenje prinudne uprave u Banku Srpske, član Predsjedništva PDP-a Aleksandar Golijanin rekao je da ova banka ima stotinjak miliona KM nenaplativih kredita, mahom emitovanih iz Investiciono-razvojne banke, tvrdeći da će epilog biti isti kao i sa “Bobar bankom”.

“‘Bobar banka’ danas klizi u likvidaciju, ogroman je broj nenaplativih kredita, a svi komintenti kojima je dodijeljen novac bili su bliski aktuelnoj vlasti. Danas se to ponavlja sa ‘Bankom Srpske'”, tvrdi Golijanin.

On je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu ocijenio da je uništavanje dvije banke loša poruka potencijalnim investitorima iz inostranstva, jer je Republika Srpska nepovoljno i nestabilno područje za investicije.

“U svakoj normalnoj zemlji u kojoj dvije banke potonu za jednu godinu ne bi trebalo tražiti ostavku Vlade – sami bi je ponudili”, smatra Golijanin.

Srna