NovostiRS/BiH

Galijašević tužio Mektića: Uhapsite ovog ludaka na poziciji ministra!

0

Stručnjak za bezbjednost i borbu protiv terorizma Dževad Galijašević podnio je krivičnu tužbu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, saznaje ATV.

U tužbi koju je uputio na ruke glavnom tužiocu Gordani Tadić, Galijašević optužuje Mektića zbog počinjenih krivičnih djela na konferenciji za medije Ministarstva bezbjednosti BiH, održanoj u službenim prostorijama 17.7.2017.

U obrazloženju tužbe Galijašević tvrdi da Mektić zloupotrebljava službeni položaj kako bi zaštitio ratnog zločinca sa Ozrena, a čini to tvrdeći da je na video klipu na kojem je zabilježeno mudžahedinsko odsijecanje glava zarobljenih Srba jedan od egzekutora upravo Galijašević, a radi se zapravo o osobi čiji identitet navodno štiti.

Galijašević tvrdi da su Dragan Mektić i Perica Stanić (direktor Agencije za istrage i zaštitu) pripadali Policiji Prnjavora koja je organizovala i kontrolisala četiri logora u Prnjavoru, razarala naselja (Lišnja, Galjipovci i Puraći), provela etničko čišćenje izgonom Bošnjaka i Hrvata; organizovala rušenje katoličke crkve u Kulašima i četiri džamije na opštini.

Takođe, Galijašević naglašava da Mektić nezakonito prisluškuje mnoge javne ličnosti, sudije i tužioce i zloupotrebljava informacije iz OBE i SIPE, bez obzira na presudu Ustavnog suda BiH.

Zbog toga, Galijašević predlaže Tužilaštvu BiH da donese Odluku o provođenju istrage protiv Dragana Mektića zbog ometanja pravde i posrednog pomaganja stvarnim izvršiocima ratnih zločina, kao i da pokrene istragu ratnog zločina u opštini Prnjavor te ulozi policijskih rukovodilaca Mektića i Stanića, u ovim zločinima.

Na ovom linku pročitajte Galijaševićevu tužbu u cjelosti, kao i priloženu dokumentaciju uz ovu tužbu.

(ATV)

“Provalite” šifru za zaključan WI-FI

Previous article

Čelinac: Požar u selu Jošavka, gori borova šuma

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti