Fudbaler sa Kosova napustio klub zbog krsta na grbu

Florent Osmani je igrao za makedonski fudbalski klub Skoplje.

Otišao je iz kluba zato što mu je smetao krst na grbu ekipe. Iako je u klub došao prije manje od mjesec dana, otišao je zbog svojih religijskih uvjerenja.

“Prekrivao sam krst na grbu kada sam nosio dres Skoplja iz razloga što sam musliman. Vjera je za mene svetinja i prosto sam to morao da radim”, rekao je Osmani.

On je dodao da su saigrači i uprava saznali za to i da je slika o njemu vrlo brzo promijenjena. “Predsjednik me je pozvao na razgovor i rekao da ne smijem da pokrivam grb kluba ako hoću da ostanem u Skoplju. Ja nisam ni prekrivao cijeli grb, samo krst, ali nisu to razumijeli. Dogovorili smo se da raskinemo saradnju mada sam došao kao veliko pojačanje”, prenosi portal Makedonski fudbal.

Osmani je napadač rođen 1988. godine, u Skoplje je došao 1. jula iz turskog Bingelspora, a po odlasku iz makedonskog kluba je došao u Liriju iz Prizrena. Lirija se takmiči u fudbalskoj ligi nad kojom nadležnost ima Fudbalski savez Kosova, tijelo nepriznato u FSS, ali i od strane Srba iz južne srpske pokrajine.

B92