NovostiRS/BiH

FlixBus od 15. juna u BiH, do Njemačke za samo dvije KM

0

Usluge FlixBusa, novog evropskog autobusnog operatera stanovnici Bosne i Hercegovine će moći koristiti od polovine juna.

Prva međunarodna FlixBus linija kreće 15. juna iz Sarajeva te povezuje sedam destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) s 14 destinacija u Njemačkoj. Kroz glavna velika čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Sarajevom, poput Minhena, Frankfurta ili Stutgarta, stanovnicima BiH uz interkonekcije dostupno je više od 1.000 destinacija u 22 evropske zemlje. Time Sarajevo postaje prvo polazno mjesto i važna tačka FlixBusa u BiH. FlixBus je počeo kao start-up 2013. godine nakon liberalizacije njemačkog tržišta.

Svojim poslovnim modelom, u manje od tri godine proširio se na gotovo cijelu Evropu, saopćeno je iz te kompanije. Naime, njemačka kompanija Flixbus putnicima širom Evrope od 2013. godine nudi putovanje autobusom po uzoru na niskobudžetne aviokompanije. Karte je moguće kupiti putem interneta i, što se ranije kupe, cijena je niža. Na taj način, put između mnogobrojnih evropskih gradova postao je dostupan već po cijeni od nekoliko evra.

Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem veb stranice www.FlixBus.hr u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa. FlixBus putnici profitiraće od mnogobrojnih pogodnosti, prije svega od prioriteta kao što su sigurnost i udobnost. FlixBus u svakom autobusu osigurava više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, besplatan prtljag, te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate. Karte je moguće kupiti već po cijeni od 2 KM.

 

agencije

Novi internet Radio u Prnjavoru – “Kesten”

Previous article

Rusija: Imamo pravo na odgovor zbog ulaska Crne Gore u NATO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti