Fjuri se vraća boksu

Bivši svjetski šampion u superteškoj kategoriji Tajson Fjuri vraća se boksu, a njegov prvi rival poslije pauze biće Albanac Sefer Seferi.

Fjuri se pohvalio obnovljenom bokserskom licencom, a portal “20 minuta” prenosi da će Seferi sa Fjurijem u ring 9. juna u “Mančester areni”.

Promoter Frenk Voren potvrdio je da je Fjuri potpisao ugovor za više borbi, ali ne i sa kim. Seferi je za pomenuti portal rekao da još uvijek ne može da vjeruje kako će u ring sa svojim idolom Fjurijem.

“Fjuri je bokserska legenda 21. vijeka. Visok je, ima težinu i snagu i brzo se kreće sa njom i skinuo je sa trona Vladimira Klička. Fjuri je medved”, rekao je Seferi.

On je istakao da neće stvari za Fjurija učiniti laganim, ali će bokser koji inače boksuje u kruzer kategoriji morati da nabaci “koji kilogram”.

Ipak, uprkos Seferijevim tvrdnjama, kao potencijalni protivnik Fjurija na povratku viđen je i Šenon Brigs, a na tom spisku su i Gari Korniš i Kevin Džonson.

Fjuri je posljednju Klička pobijedio novembra 2015. godine, a dvoipogodišnju pauzu obilježili su problemi sa kilažom i zloupotrebom zabranjenih supstanci.

(B92)