Filmska krađa u Banjaluci: Policija traga za lopovima

Policija traga za lopovima koji su ukrali BMW 530, vlasništvo Esada Hadžiabdića iz Banjaluke, sa parkinga u krugu banjalučke Hirurgije, u ulici Zdrave Korde. Kradljivci su bježeći iz kruga ove zdravstvene ustanove probili bezbjedonosnu rampu na izlazu.

hirurgija-banjaluka

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka juče su potvrdili da su nepoznate osobe sa parkinga u banjalučkoj ulici Zdrave Korde otuđili vozilo BMW. Krađa vozila prijavljena je juče oko šest časova.

“Policija je poslije dojave o pomenutoj krađi izašla na lice mjesta i nakon obavljenog uviđaja o krađi je obavijestila i Okružno tužilaštvo Banjaluka “, rečeno je u CJB Banjaluka.

Vlasnik vozila Hadžiabdić je u noći između nedjelje i ponedjeljka boravio u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi kako bi primio terapiju, a svoj automobil parkirao je u neposrednoj blizini zgrade Hirurgije.

Parking ove zdravstvene ustanove ograđen je visokom ogradom, a na ulazima se nalaze rampe koje su pod stalnim nadzorom portirske službe. Pretpostavlja se da su lopovi preskočili ogradu kruga i tako došli do vozila Hadžiabdića.

Vlasnik ukradenog BMW-a Esad Hadžiabdić poznat je odranije banjalučkoj policiji. Protiv njega je nedavno podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je prilikom prodaje zemljišta u banjalučkom naselju Starčevica prevario vlasnika firme “Tehnosint” Jovana Todorovića za 230.000 maraka.

Hadžiabdić je osumnjičen da je prilikom zaključenja ugovora o kupoprodaji nekretnina sa Todorovićem, notaru priložio falsifikovanu punomoć svojih brata i tri sestre koji su suvlasnici zemlje. On je pomoću falsifikovane punomoći naveo Todorovića da s njim zaključi ugovor o kupoprodaji i da na njegov račun uplati 1.150.000 maraka. Kada su suvlasnici zemlje saznali da je Hadžiabdić sklopio ugovor koristeći njihove falsifikovane potpise, pokrenuli su parnični postupak pred Osnovnim sudom u Banjaluci za utvrđivanje ništavnosti ugovora. Poslije ovoga Todorović je suvlasnicima isplatio još 230.000 maraka, za koliko mu je nanesena šteta. Protiv Hadžiabdića je policija i krajem marta prošle godine podnijela izvještaj zbog sumnje da je za 600.000 maraka oštetio svoje sestre i djecu pokojnog brata.

Krađe vozila na području Srpske česta su pojava, a prema podacima policije za prva tri mjeseca ove godine u Banjaluci je ukradeno devet automobila. Lopovi najčešće kradu “golfove” i to dvojke i četvorke i “audije”.

Prema podacima MUP-a RS, tokom prošle godine na području Srpske ukradena su 143 automobila, a od tog broja na području Banjaluke ukradeno je 12 vozila.

Pronađena vozila

Banjalučka policija proteklog vikenda je u ulici Milice Stojadinović Srpkinje pronašla ukradeni automobil “zastava 750″, rekli su u CJB Banjaluka. Popularni “fića” ukraden je u subotu, 25. jula, sa parkinga u Cerskoj ulici.

“Takođe, proteklog vikenda u Knežopoljskoj ulici pronađen je i ukradeni “audi” koji je nestao početkom ovog mjeseca”, rekli su u CJB Banjaluka. glas srpske

Ad

You might also like

Komentariši